HomeNewsZaha Hadid Architects completes Infinitus Plaza in China

Zaha Hadid Architects completes Infinitus Plaza in China

Construction of Infinitus Plaza, the new global headquarters for biotech and pharmaceutical company Infinitus, has been completed in Guangzhou, China. Designed by Zaha Hadid Architects in the shape of an infinity symbol the workspace supposedly encourages human connection, creativity, and innovation. The plaza design is arranged around its shared atria and courtyard spaces to help build a sense of community, and wide winding bridges containing exercise, recreation, and relaxation zones, connect the offices with shops and restaurants.

Spread out over an area of nearly 185,643 sqm, Infinitus Plaza encompasses sprawling courtyards and outdoor spaces, with two eight-storey office blocks at the heart of the organically-shaped landscape. Together, the buildings have been designed as a stack of ‘infinite rings’ that are interconnected at multiple levels by means of overhead bridges – promoting healthy and flexible working conditions bolstered by shared indoor and outdoor spaces. The bridges link offices within the buildings to auxiliary shopping and dining areas while containing adaptive communal spaces that include a gym and exercise rooms, recreation and relaxation zones, as well as a restaurant and café to supplement the project’s aim to enhance employee wellness and productivity.

More than 25 tons of recycled materials were used in the construction of the LEED gold-certified Infinitus Plaza, which consists primarily of steel, copper, glass, aluminum alloy, gypsum and wood. The distinctly perforated external aluminum panels, terraces, and precisely engineered grooves allow for ample natural light while reducing heat and energy consumption during the region’s hot and humid summers.

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news from Sawdust

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

reports

moves

tenders

latest news